Chirurgie rinoplastică funcțională

https://www.youtube.com/watch?v=GvTFR38JbRY&t=3s

 

Ce este rinoplastia funcțională, de ce se face și care este procesul?

 

Descrierea rinoplastiei funcționale:

  • Rinoplastia funcțională este o intervenție chirurgicală fiziologică efectuată simultan cu operația de rinoplastie pentru a permite nasului să își îndeplinească mai bine funcțiile funcționale.
  • Această intervenție chirurgicală este efectuată pentru a îmbunătăți funcțiile foarte importante ale nasului, cum ar fi respirația, mirosul și încălzirea și umidificarea aerului inhalat.
  • Procesul după operația de rinoplastie funcțională este extrem de confortabil, iar pacientul se poate întoarce imediat după aceea la viața sa zilnică normală.

Avantajele operației de rinoplastie funcțională

  • Se obține o respirație mai bună prin nas. Cu această intervenție chirurgicală, confortul vieții este îmbunătățit prin corectarea cartilajelor, a curburilor osoase și a excrescențelor de carne din nas.
  • Este utilă împotriva apneei în somn și a sforăitului. Sforăitul poate fi redus cu o respirație mai fiziologică în timpul somnului. O intervenție chirurgicală funcțională poate oferi beneficii semnificative în îmbunătățirea sforăitului persoanei, precum și în a avea un somn mai profund și mai confortabil.
  • Aceasta contribuie la îmbunătățirea calității vieții. După cum știm, cea mai de bază nevoie a vieții este să respirăm. Funcționarea corectă a unui organ din nas, unde această funcție începe pentru prima dată, oferă persoanei mult mai multe contribuții pozitive decât ne putem imagina.

Cum să decideți asupra operației de rinoplastie funcțională?

  • Vorbind cu primul pacient și examinarea intranazală. Această etapă constă într-o evaluare detaliată a plângerilor pacientului și a examinării endoscopice de către medicul relevant. Între timp, în plus față de examinarea anatomică a pacientului, condițiile fiziologice intranazale sunt, de asemenea, evaluate în detaliu cu ajutorul unui endoscop.
  • În unele cazuri, medicul poate solicita examinări imagistice mai detaliate.

Ce se face în operație și cum funcționează procesul ulterior?

  • Deși operația variază în funcție de defectul anatomic al nasului persoanei, durează în medie 30-45 de minute în plus față de operația de rinoplastie singură.
  • În general, în nas se introduce silicon foarte subțire, care este îndepărtat complet după 2-3 zile, iar pacientului i se prescriu apă de mare și creme hidratante nazale.
  • În general, se recomandă ca pacientul să utilizeze aceste spray-uri timp de 6-8 săptămâni. Pot exista cruste în nas timp de câteva săptămâni după operație, dar acestea se vor vindeca în scurt timp, iar pacientul va începe să vadă efectele pozitive reale ale intervenției chirurgicale după 6-8 săptămâni.

Operația de rinoplastie funcțională este riscantă?

Toate intervențiile chirurgicale pot avea unele riscuri minore. Cu toate acestea, cu anestezia și tehnologia chirurgicală de astăzi, acestea sunt foarte reduse în mâini experimentate. Deși rare, acestea sunt riscuri generale ale operației, cum ar fi sângerarea și infecția, iar tratamentele lor sunt destul de simple și nu sunt riscuri care pun viața în pericol.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE:

Ce este rinoplastia funcțională?

Acest termen se referă la intervenția chirurgicală care are ca scop îmbunătățirea funcțiilor nazale ale pacientului, cum ar fi respirația și mirosul, în timpul efectuării operației de rinoplastie și în care sunt combinate motive cosmetice și medicale. Sinonimul acestuia este operația de „septorhinoplastie”, care se referă, de asemenea, la schimbarea formei nasului prin modificarea curburii cartilajului.

Septorhinoplastia și rinoplastia funcțională sunt la fel?

Când spunem septorhinoplastie, ne referim doar la operația de corectare a curburii cartilajului din nas sau a creșterilor de carne din nas, pe care le numim hipertrofie de cornet. Această operație durează în medie 30-45 de minute. Cu toate acestea, termenul de septorinoplastie este utilizat în cazul în care se planifică o procedură cosmetică profilată în exteriorul și interiorul nasului.

Operațiile de rinoplastie funcțională sunt dureroase?

Cu toate acestea, deoarece nasul nu este mobil, pacienții spun adesea că nu au dureri. Cu toate acestea, se observă de obicei un ușor edem și vânătăi sub ochi.

Cum este procesul de vindecare după rinoplastia funcțională?

Dacă se efectuează o procedură estetică atât în interiorul, cât și în exteriorul nasului, adică se va efectua o intervenție chirurgicală de septorinoplastie, și se observă adesea edem moderat pe nas și sub ochi. Edemul de sub ochi devine imperceptibil pentru oricine privește în exterior la două săptămâni după operație. Cu toate acestea, procesul de reducere a edemului, în special pe vârful și partea din spate a nasului, va mai dura câteva luni. Prin urmare, rezultatele finale ale pacienților supuși primei intervenții chirurgicale vor apărea după o medie de 4-6 luni.

Pot obține rezultatul dorit cu ajutorul rinoplastiei funcționale?

Dacă lucrați cu un chirurg cu experiență, este foarte probabil să puteți obține rezultatele dorite. Dar aș dori să subliniez că nicio operație de rinoplastie nu poate fi perfectă. În plus, nu există niciodată o simetrie geometrică absolută între cele două părți ale feței și nasului uman. Acest lucru face parte din naturalețea feței umane și ar trebui să vă planificați așteptările postoperatorii în consecință.

Întrebări?

Vom fi recunoscători să vă răspundem la toate întrebările cu privire la întâlnirea prin videoconferință