Етничка ринопластика у Истанбулу: Водич за операцију носа у Турској 2024

Table of Contents

Етничка операција носа је операција усмерена на постизање природног изгледа и хармоничних црта лица за пацијенте широм света без губитка њихових етничких карактеристика. Током етничке пластичне хирургије, увек се фокусирам на то да својим пацијентима дам одговарајућу промену која ће их учинити срећним и не толико другачијима.

Етничка хирургија носа  се дефинитивно разликује од других врста операција на много начина. Ова врста операције захтева специфично хируршко искуство и негу. Јер, свака промена која није на месту, нажалост, учинила би да особа изгледа другачије на не баш добар начин.

Шта је етничка ринопластика?

Етничка ринопластика је јединствена операција ринопластике која се изводи за људе из различитих географских региона и различитог етничког изгледа. Етничка ринопластика има за циљ да обезбеди естетски изглед очувањем етничких карактеристика и природне лепоте пацијента. Примарна сврха ове операције је постизање естетскијег изгледа компатибилног са нечијим културним и етничким идентитетом. Ова хирургија нуди планове лечења који одговарају јединственим структурама лица и естетским очекивањима људи свих етничких група.

У мојој земљи, то је израз који се користи за људе са антропоетском структуром различитом од етничке припадности Турци. Анатомске структуре људи различитих етничких карактеристика и њихове естетске потребе не могу бити исте. Врста кандидата за етничку ринопластику углавном афроамеричка ринопластика (црни нос) и азијска ринопластика. Поред тога, ова етничка ринопластика у Турској укључује неке друге регионе широм света, попут блискоисточног, индијског и латиноамеричког порекла, који се разликују од операција носа код западних људи. Зависно од етничких карактеристика, анатомија и естетски циљеви су прилично широки. На пример, западноевропски нос (кавкаски нос)  обично захтева операцију редукције и корекцију избочина носног моста (носна кост). С друге стране, за Афроамериканце (Црнцима оперисање носа) и неке азијске структуре носа потребно је повећање хируршких метода, као што је повећање пројекције и попуњавање удубљења у носној кости.

Једина разлика између кавкаске структуре носа и других горе поменутих делова света није само у висини хрскавице и носне кости. Истовремено, дебљина коже и еластичност коже нису исте, тако да не би било прикладно свима њима приступити са истом филозофијом ринопластике.

Revision African American Nose Job + Alar Base Reduction
Ревизијска афроамеричка ринопластика

Шта је афроамеричка ринопластика?

Људи који имају афричке претке обично имају спљоштен и раширен нос због својих етничких карактеристика. Главни разлог равног изгледа ове особе је кратка пројекција (раздаљина између врха носа и лица). Поред тога, основа носа изгледа прилично широка када се гледа са супротне стране. У носу људи афричког порекла често постоји удубљење у пределу моста носа и корена (радикса). Код већине ових пацијената примењује се попуњавање назалног корена и дорзума ребра хрскавицом и повећање пројекције. Поред тога, аларпластика, коју називамо аларпластика, је техника која се често примењује код ових пацијената. Типична карактеристика ових пацијената је дебео врх носа и кожа доњег дела носа.

Closed African American Nose Job
Затворена афроамеричка ринопластика 2 недеље касније

Шта је азијска ринопластика?

Типичну структуру носа људи који обично потичу из земаља источне и југоисточне Азије називамо људима нос као азијски нос. У зависности од ове етничке карактеристике, често имају широки врх носа и кратак у размаку између врха носа и лица, што називамо назалним избочењем. Међутим, код ове групе пацијената пројекција често није тако спљоштена као нос црнаца. Ови пацијенти се често могу оперисати затвореним методама ринопластике. Код ових пацијената могуће је постићи жељени изглед оплемењивањем врха носа капастичним графтом хрскавице и смањењем ноздрва операцијом смањења аларне базе. Азијски носови обично имају релативно тању кожу у поређењу са пацијентима афричког порекла.

Asian Nose Job
Asian rhinoplasty early before/after results

Како могу пронаћи најбољег етничког хирурга за ринопластику и резултате?

Ево корака које треба предузети да бисте пронашли најбољег хирурга за етничку ринопластику:

1. Истраживање болница и хирурга:

Прво, потребно је да се консултујете са лекаром који има добро искуство у операцији носа. Посетите веб локацију хирурга и налоге на друштвеним мрежама за које сте заинтересовани. Прегледајте фотографије пре и после, видео записе и коментаре пацијената хирурга на овим платформама.

2. Стручност и искуство:

Фокусирајте се на стручност и искуство хирурга у етничкој хирургији носа. Обратите посебну пажњу на претходне операције хирурга на пацијентима са сличним носним структурама вама и њихове резултате.

3. Избор и поређење хирурга:

Пратите 2 или 3 хирурга и упоредите технике, болничке услове и резултате пацијената.

4. Закажите консултације:

Онлине консултације са хирурзима по вашем избору. Јасно изразите своја очекивања, питања и забринутости на овим састанцима.

5. Цертификација и акредитација одбора:

Уверите се да хирург који изаберете има сертификат одбора и међународне сертификате у релевантној области.

Пратећи ове кораке, можете пронаћи најприкладнијег етничког хирурга за ринопластику за ваше потребе и очекивања. Запамтите, избор хирурга је лична одлука, а потребе сваког пацијента су различите. Стога је од суштинског значаја свеобухватан процес истраживања и евалуације.

Шта је кавкаска ринопластика?

Кавкаска ринопластика је метода ринопластике која се обично примењује на носове западних и европских расних људи. Код њих се обично планира хируршка интервенција како би се смањила висина дорзума носа, исправила асиметрија и смањила назална пројекција. Док је операција редукције генерално планирана за западни нос, у етничкој ринопластици изводите неке технике повећања. Етничка ринопластика често има за циљ повећање пројекције и подизање назалног корена како би се смањила равност носа.

Да ли је безбедно добити операцију етничке ринопластике у Истанбулу/Турска?

Свака операција или медицинска операција носи своје ризике. Али, то не значи да би требало да бринете о етничком операцији носа више од уобичајене ринопластике. Са правим хирургом можете постићи веома добре резултате без икаквих брига.

Етничка хирургија носа у Истанбулу, Турска Операције нису разлог за бригу и прилично су безбедне.

Шта да радим, ако желим да урадим етничку ринопластику (операцију носа) у Истанбулу, Турска?

„Плашим се од етничке ринопластике (операције носа) и губитка своје етничке припадности“

„Не желим да изгледам као наказа.“

„Не желим кавкаски облик носа.“

„Не желим да изгубим своје етничке карактеристике.

Ако сте икада имали сличне страхове размишљајући о било којој врсти етничке ринопластике (операције носа) у Истанбулу, Турска, покушаћу да објасним све детаље и одговорим на сва ваша питања. Не заборавите да нам увек можете писати на ВхатсАпп-у или нам послати е-пошту ако имате додатних питања.

Обављање етничке операције носа у Истанбулу у Турској може бити застрашујуће, али мој тим и ја смо ту да вам помогнемо током целог процеса. Све што треба да урадите је да следите ове једноставне кораке у наставку.

Пошаљите нам е-маил или поруку преко ВхатсАпп-а, тако да мој тим може заказати консултације за вас.
На видео консултацијама ћемо разговарати о вашој операцији на општи начин гледајући ваше фотографије како бисмо вам дали идеју о томе шта треба да се уради.
Мој тим ће организовати термин операције за вас, у зависности од вашег слободног времена.
Требало би да стигнете у Истанбул/Турска најмање 1 дан пре операције како би мој тим могао да организује тестове крви пре операције за вас, имаћемо консултације лицем у лице у мојој клиници, урадити ваше 3д симулације и одлучити о коначној операцији план.

Dr. SU Clinic
Клиника Проф. Др Сецкин Улусои је у КуасарТовер Сисли / ТУРСКА

Опште информације о мојим етничким операцијама ринопластике

У просеку, турска операција носа траје око 3 сата, али, наравно, варира све време у зависности од сваког пацијента и шта треба да се уради. Све своје етничке операције носа радим под општом анестезијом, тако да нећете ништа осетити и после операције нећете имати никакав бол.

Моји пацијенти морају да остану у болници само једну ноћ, а то је ноћ операције. Следећег дана их отпуштамо и водимо у њихов смештај након што им дамо све лекове које ће користити.

Од пацијената се захтева да спавају на леђима како би избегли било какву трауму носа. Након операције, пацијенти се могу туширати без икаквих проблема, али треба да се потрудите да не поквасите гипс.

Након отпуста из болнице, мој тим ће организовати први преглед 2 дана након операције у мојој клиници. Урадићу прво праћење како бих се уверио да све иде по плану.

Затим, 5 дана након операције, видећемо се још једном у мојој клиници да скинемо гипс и моћи ћеш да одлетиш кући кад год пожелиш.


“Пацијенти су ти који после операције живе са носом, а резултате треба планирати у зависности од среће и задовољства пацијената.”
– др Секин Улусој


Колико се ваш нос променио након етничке ринопластике носа?

У потпуности зависи од жеље пацијента. На нашим консултацијама лицем у лице у мојој клиници, слушам ваше жеље и идеје за операцију и показујем вам шта се може постићи коришћењем професионалних студијских слика . Затим се договарамо око коначног плана за вашу операцију.

За више резултата, погледајте моју Инстаграм страницу.

 

Ethnic Rhinoplasty (Nose Job) results by Dr. Seckin Ulusoy
Резултати етничке ринопластике (операција носа) др. Секина Улусоја

Колико кошта етничка ринопластика (операција носа) у Истанбулу, Турска?

Ако се питате о цени етничке ринопластике у Турској, она се дефинитивно разликује од пацијента до пацијента. Било да је у питању прва примарна операција или ревизија, пре колико времена је урађена примарна операција итд.

У нашој клиници, примарне цене почињу од $4000, али зависе од анатомије и ако је потребно коришћење хрскавице итд. 6000$ или више. Мој тим ће организовати и помоћи вам са више информација о трошковима када нас контактирате.

Такође можемо да организујемо смештај и превоз за вас са нашим алл-инцлусиве пакетима.

Да ли је болница важна за моју операцију етничке ринопластике?

Да, хируршке и оперативне болнице су важне када су у питању резултати. Наше операције радимо у једној од најбољих болница у Истанбулу. Ацıбадем Маслак Хоспитал и Естетик Интернатионал који је на веома високом нивоу када су у питању болнице у Истанбулу, Турској и Европи.

Анестезијски тим је веома професионалан, талентован и увек је један анестезиолог присутан током операције. Медицинско особље је такође врхунско и пружа нашим пацијентима најбољу негу током њиховог боравка.

Prof. Dr. Seckin Ulusoy's operation hospital in Istanbul, Turkey
Наша хируршка болница Болница Ацıбадем Маслак

Кликните овде да прочитате више о нашем процесу пре, после и током операције ринопластике.

Често постављана питања (ФАК):
Шта је етнички нос?

Етнички нос је специјализована врста ринопластике (естетике носа) која се примењује код људи различитих расних карактеристика. Како су носна структура и естетске потребе људи са различитих континената различити, разликују се и хируршке технике које се примењују.

Колико кошта етничка ринопластика у Турској?

Цена операција етничке ринопластике одређује се према процедури која се ради. Пошто велика већина етничких операција ринопластике користи ребарну хрскавицу и захтева процедуру аларпластике, препоручује се већа цена у поређењу са западним носовима. Просечна цена у Турској је између 3500 и 6500 евра. ,

Ко је најбољи етнички хирург за ринопластику у Турској?

У Истанбулу има много хирурга који су заинтересовани за етничке операције носа. Једно од истакнутих имена у овој области је проф. др Сечкин Улусој. Доктор има праксу ринопластике која се већ више од 20 година наставља са операцијама ринопластике. е Једна од хируршких тема која га посебно занима су етничке и ревизијске ринопластике.

Да ли је вредно урадити ринопластику у Турској?

Пацијенти често наводе да након етничке ринопластике имају хармоничнији и естетскији изглед лица. Многи пацијенти наводе да је ова операција у Турској веома приступачно и успешно искуство.

Свако питање?

Бићемо захвални да одговоримо на сва ваша питања на видео конференцијском састанку