Етническа ринопластика в Истанбул: Ръководство за работа с носа в Турция през 2024 г.

Table of Contents

Етническата корекция на носа е операция, насочена към постигане на естествен вид и хармонични черти на лицето за пациенти от цял свят, без да се губят техните етнически характеристики. По време на етническата пластична операция винаги се фокусирам върху това да дам на пациентите си подходяща промяна, която едновременно да ги направи щастливи и не толкова различни.

Етническата хирургия на носа определено се различава от другите видове операции по много начини. Този тип операции изискват специфичен хирургичен опит и грижи. Защото всяка промяна, която не е на мястото си, за съжаление, би накарала лицето да изглежда различно по не много добър начин.

Какво представлява етническата ринопластика?

Етническата ринопластика е уникална операция за ринопластика, която се извършва при хора от различни географски региони и с различен етнически облик. Етническата ринопластика има за цел да осигури естетичен външен вид, като запази етническите характеристики и естествената красота на пациента. Основната цел на тази операция е да се постигне по-естетичен външен вид, съвместим с културната и етническата идентичност на човека. Тази хирургия предлага планове за лечение, подходящи за уникалните структури на лицето и естетическите очаквания на хората от всички етноси.

В моята страна това е термин, използван за хора с антропоетична структура, различна от турската етническа принадлежност. Анатомичните структури на хората с различни етнически характеристики и техните естетически нужди не могат да бъдат еднакви. Видовете кандидати за етническа ринопластика са предимно афроамериканска ринопластика (чернокожа пластика на носа) и азиатска ринопластика. Освен това тези етнически ринопластики в Турция включват и някои други региони по света като Близкия изток-чернокожия , индийския и латиноамериканския произход, които се различават от операциите на носа на западните хора. В зависимост от етническите особености анатомията и естетическите цели са дефрентни в цял свят. Например западноевропейските носове („кавказки нос“) обикновено изискват операция за намаляване и коригиране на изпъкналостта на моста на носа (носната кост). От друга страна, при афроамериканците ( Black people nose job) и някои азиатски носни структури се налага увеличаване на носа чрез хирургически методи, като увеличаване на проекцията и запълване на вдлъбнатините в носната кост.

Единствената разлика между кавказката структура на носа и другите части на света, споменати по-горе, е не само във височината на хрущяла и назалната кост. В същото време дебелината и еластичността на кожата не са еднакви, така че не би било уместно да се подхожда към всички тях с една и съща философия на ринопластиката.

Revision African American Nose Job + Alar Base Reduction

Ревизионна афроамериканска ринопластика

Какво представлява афроамериканската ринопластика?

Хората с африкански предци обикновено имат сплескан и изпъкнал нос поради етническите си особености. Основната причина за плоския вид на тези хора е късата проекция (разстоянието между върха на носа и лицето). Освен това основата на носа изглежда доста широка, когато се гледа от противоположната страна. При носовете на хората от африкански произход често се наблюдава вдлъбнатина в областта на носа и корена (радикса). При повечето от тези пациенти се прилага запълване на корена на носа и носната гръбначна кост с ребрени хрущяли и увеличаване на проекцията. В допълнение, аларпластиката, която наричаме аларпластика, е техника, която често се прилага при тези пациенти. Характерната особеност на тези пациенти е дебелата кожа на носния връх и носния дорзум.

Closed African American Nose Job
Затворена афроамериканска ринопластика 2 седмици по-късно

Какво представлява азиатската ринопластика?

Наричаме типичната структура на носа на хората, които обикновено произхождат от страните от Източна и Югоизточна Азия, азиатски нос. В зависимост от тези етнически особености те често имат широк носен връх и скъсяване на разстоянието между върха на носа и лицето, което наричаме носна проекция. При тази група пациенти обаче проекцията често не е толкова сплескана, както при носа на чернокожите хора. Тези пациенти често могат да бъдат оперирани със затворени методи за ринопластика. При тези пациенти е възможно да се постигне желаният външен вид, като се усъвършенства върхът на носа с присаждане на хрущял на капачката и се намалят ноздрите с операция за намаляване на аларната основа. Азиатските носове обикновено имат относително по-тънка кожа в сравнение с пациентите от африкански произход.

Asian Nose Job
Азиатска ринопластика – ранни резултати преди/след

Как мога да намеря най-добрия хирург за ринопластика на етническа основа и резултати?

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да намерите най-добрия хирург за етническа ринопластика:

1. Проучване на болници и хирурзи:

Първо, Трябва да се консултирате с лекар, който има добър опит в операцията на носа. Посетете уебсайта и профилите в социалните медии на хирурга, от когото се интересувате. Разгледайте снимките преди и след операцията, видеоклиповете и коментарите на пациентите на хирурзите в тези платформи.

2. Експертиза и опит:

Съсредоточете се върху експертните познания и опита на хирурга в областта на етническата хирургия на носа. Обърнете специално внимание на предишните операции на хирурга върху пациенти със сходни на вашите носни структури и техните резултати.

3. Избор и сравнение на хирурзи:

Наблюдавайте 2 или 3 хирурзи и сравнете техниките, болничните условия и резултатите на пациентите.

4. Насрочете консултация:

Онлайн консултации с избраните от вас хирурзи. На тези срещи ясно изразете очакванията, въпросите и притесненията си.

5. Сертифициране и акредитация от комисията:

Уверете се, че избраният от вас хирург има сертификати на борда на директорите и международни сертификати в съответната област.

Следвайки тези стъпки, можете да намерите най-подходящия хирург за етническа ринопластика за вашите нужди и очаквания. Не забравяйте, че изборът на хирург е лично решение и нуждите на всеки пациент са различни. Ето защо от съществено значение е цялостният процес на проучване и оценка.

Какво представлява ринопластиката при кавказките народи?

Кавказката ринопластика е метод за ринопластика, който обикновено се прилага при носовете на хора от западната и европейската раса. При тях обикновено се планира операция за намаляване на височината на гръбнака на носа, коригиране на асиметрията и намаляване на носната проекция. Докато при западните носове обикновено се планира операция за намаляване, при етническата ринопластика се извършват някои техники за увеличаване. Етническата ринопластика често цели увеличаване на проекцията и повдигане на носовия корен, за да се намали плоскостта на носа.

Безопасно ли е да се подложите на операция за етническа ринопластика в Истанбул/Турция?

Всяка хирургическа или медицинска операция има своите рискове. Но това не означава, че трябва да се притеснявате за етническата операция на носа повече, отколкото за обикновената нормална ринопластика. С подходящия хирург можете да постигнете много добри резултати без никакви притеснения.

Операциите за етническа пластика на носа в Истанбул, Турция, не са повод за притеснение и са сравнително безопасни.

Какво трябва да направя, ако искам да си направя етническа ринопластика (корекция на носа) в Истанбул, Турция?

„Страхувам се да си направя етническа ринопластика (операция на носа) и да загубя етническия си произход“

„Не искам да изглеждам като изрод.“

„Не искам да имам кавказка форма на носа.“

„Не искам да загубя етническите си черти.“

Ако някога сте имали подобни страхове, мислейки за какъвто и да е вид операция за етническа ринопластика (корекция на носа) в Истанбул, Турция, ще се опитам да ви обясня всички подробности и да отговоря на всичките ви въпроси. Не забравяйте, че винаги можете да ни пишете на WhatsApp или да ни изпратите имейл, ако имате допълнителни въпроси.

Извършването на операция на етнически нос в Истанбул, Турция, може да бъде страшно, но аз и моят екип сме тук за вас, за да ви помогнем по време на целия процес. Всичко, което трябва да направите, е да следвате тези прости стъпки по-долу.

  1. Изпратете ни имейл или съобщение чрез WhatsApp, за да може екипът ми да назначи консултация за вас.
  2. На видеоконсултацията ще обсъдим операцията ви в общи линии, като разгледаме снимките ви, за да ви дадем представа какво трябва да се направи.
  3. Екипът ми ще уговори дата за операцията в зависимост от свободното ви време.
  4. Трябва да пристигнете в Истанбул/Турция поне 1 ден преди операцията, за да може моят екип да ви организира преди операцията кръвни изследвания, ще проведем лична консултация в моята клиника, ще направим вашите 3D симулации и ще вземем решение за окончателния план на операцията.
Dr. SU Clinic
Проф. д-р Сечин Улусой Клиниката се намира в кулата QuasarTower Şişli / ТУРЦИЯ

Обща информация за моите операции за етническа ринопластика

Средната продължителност на една турска операция на носа е около 3 часа, но, разбира се, тя варира в зависимост от всеки пациент и от това, което трябва да се направи. Всичките си операции за етническа пластика на носа правя под обща анестезия, така че няма да усетите нищо и след операцията няма да имате никаква болка.

Моите пациенти трябва да останат в болницата само една нощ, и то в нощта на операцията. На следващия ден ги изписваме и ги отвеждаме в жилището им, след като им дадем всички лекарства, които ще използват.

От пациентите се изисква да спят по гръб, за да се избегне всякаква травма на носа. След операцията пациентите могат да се къпят без проблеми, но трябва да се стараят да не мокрят гипса си.

След изписването от болницата моят екип ще организира първото проследяване 2 дни след операцията в моята клиника. Ще направя първото проследяване, за да се уверя, че всичко върви по план.

След това, 5 дни след операцията, ще ви видя още веднъж в моята клиника, за да сваля гипса и ще можете да отпътувате за дома, когато пожелаете.


“Пациентите са тези, които живеят с носовете си след операцията, и резултатите трябва да се планират в зависимост от щастието и удовлетворението на пациентите.”
– Д-р Секин Улусой


Колко се променя носът ви след етническа ринопластика на носа?

Това зависи изцяло от желанието на пациента. По време на личната ни консултация в моята клиника изслушвам желанията и идеите ви за операцията и ви показвам какво може да се постигне с помощта на професионални симулации на снимки в студио. След това се договаряме за окончателния план, по който да преминете към операцията.

За повече резултати вижте страницата ми в Instagram.

 

Ethnic Rhinoplasty (Nose Job) results by Dr. Seckin Ulusoy
Резултати от етническа ринопластика (корекция на носа), извършена от д-р Сечин Улусой

Колко струва етническа ринопластика (операция на носа) в Истанбул, Турция?

Ако се чудите за цената на етническата ринопластика в Турция, тя определено се различава при отделните пациенти. Дали става въпрос за първа основна операция или за ревизия, преди колко време е направена основната операция и т.н.

В нашата клиника цените за първична пластика започват от 4000 долара, но зависят от анатомията и ако се налага използване на хрущяли и т.н. 6000 долара или повече. Моят екип ще организира и ще ви помогне с повече информация за цената, след като се свържете с нас.

Можем също така да организираме настаняване и транспорт за вас с нашите пакети „всичко включено в цената“.

Има ли значение болницата за моята операция за етническа ринопластика?

Да, болниците, в които се извършват операциите, имат значение за резултатите. Ние извършваме операциите си в една от най-добрите болници в Истанбул. Acıbadem Maslak Hospital и Estetik İnternational, която е на много високо ниво, когато става въпрос за болници в Истанбул, Турция и Европа.

Анестезиологичният екип е много професионален, талантлив и по време на операцията винаги присъства един анестезиолог. Персоналът от медицински сестри също е на високо ниво и осигурява на пациентите ни най-добрите грижи по време на престоя им там.

Prof. Dr. Seckin Ulusoy's operation hospital in Istanbul, Turkey
Нашата хирургична болница Acıbadem Maslak Hospital

Кликнете тук, за да прочетете повече за процеса преди, след и по време на ринопластиката.

Често задавани въпроси (ЧЗВ):

Какво представлява етническата пластика на носа?

Етническият нос е специализиран вид ринопластика (естетизация на носа), която се прилага при хора с различни расови характеристики. Тъй като структурата на носа и естетическите нужди на хората, произхождащи от различни континенти на света, са различни, прилаганите хирургически техники също се различават.

Колко струва етническата ринопластика в Турция?

Цената на операциите за етническа ринопластика се определя в зависимост от процедурата, която трябва да бъде извършена. Тъй като при преобладаващата част от операциите за етническа ринопластика се използва хрущял на ребрата и се изисква процедура по аларпластика, се препоръчва по-висока цена в сравнение със западните носове. Средната цена в Турция е между 3500 и 6500 евро. ,

Кой е най-добрият хирург за етническа ринопластика в Турция?

В Истанбул има много хирурзи, които се интересуват от операции на етнически носове. Едно от изтъкнатите имена в тази област е проф. д-р Сечкин Улусой. Лекарят има практика по ринопластика, която продължава повече от 20 години с операции на ринопластика. e Една от хирургичните теми, от които той се интересува особено, е етническата и ревизионната ринопластика.

Заслужава ли си да си направите ринопластика в Турция?

Пациентите често заявяват, че след етническа ринопластика имат по-хармоничен и естетичен вид на лицата си. Много пациенти заявяват, че тази операция в Турция е много достъпна и успешна.

Any Question?

We will be grateful to answer all your questions on Video Conference meeting